Ingredienser:
- 100 g gjær (jeg har brukt 2 poser tørrgjær for søtdeig)
- 5 dl Helmelk
- 1 dl vann (temperert)
- 200 g TINE Ekte Meierismør
- 200 g sukker
- 1 kg hvetemel siktet (ca.)
- 1 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
Pensling:
- 1 sammenvispet egg
Kremfyll:
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl syltetøy
- Friske bringebær
Dryss ved servering:
- 1 dl melis
Bilder: Lidyll photo |
Boller:
Bruker du tørrgjær som meg, gjør du slik:
Bland allt det tørre i bakebollen. Smøret må enten smeltes, eller ha stått i romtemperatur og blitt mykt, slik jeg foretrekker. Ha smøret i det tørre og kna inn i blandingen. Helmelk blandes med varmt vann, slik at blandingen kjennes lunken. Spe på litt og litt i deigen mens du knar.
Sett ovnen på 200 grader, forvarm.
La deigen forheve i a 30 min på et lunt sted.
Lag til emner som du ruller runde og plasserer på bakepapir på stekefat.
La emnene få heve i ca 20 min under et klede eller plast.
Steketid:
Sett stekefatet med bolle emnene midt i ovnen i 8-10 min.
Bringebærkrem:
Bland kremfløte med litt vaniljesukker i en bakebolle. Visp med stavmikser/miksmaster til krem, for så å røre inn bringebærsyltetøy og hele bringebær.
Ha ferdigstekte boller ut av ovnen, og la dem hvile litt på en rist. Ved servering, del dem i to og ha bringebærkrem i midten.Strø over litt melis på toppen og evt legg ved noen friske bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar