torsdag 16. juni 2011

Blåskjellsuppe med hvitvin og hvitløk

Bilder: Lidyll photo
 Du trenger:
-ferske blåskjell (1 nett = 2 personer)
-hvitvin (2dl)
-kremfløte (1/2 til 1 putt)
-fersk chili (1-2)
-koriander (ca 1 neve)
-2 små eller 1 stor rødløk
-ca 4 fedd hvitløk
-1 sitron
-olivenolje
-salt og pepper


Gjør slik:
Bank på alle skjell (litt hardt, med feks en skje eller lignende). De som ikke lukker seg, kastes. Vask alle skjell.

Hakk opp 1-2 fersk rød chili (jeg bruker 1,5), rødløk og hvitløk. Ha olivenolje i en stor kjele, tilsett chili, rødløk og hvitløk. La dette surre på medium temperatur til løken er blank.

Tilsett så saften av en hel sitron, opphakket koriander, salt og pepper og hvitvin. Rør. Tilsett blåskjellene, og tilsett så fløten. Jeg bruker rett under en putt, litt avhengig av størrelsen på skjell. Skjellene skal ikke være dekket av fløte, du skal ha en "god topp" av skjell over suppen. Rør forsiktig, slik at det blander seg.

La dette stå og surre (IKKE fosskoke)i ca 10 min, eller til skjellene har åpnet seg. Følg med og rør forsiktig ofte. Skjell som ikke har åpnet seg etter varming, kastes.

Server gjerne med iskald hvitvin og et godt brød og aioli/pommesfrites og aioli. 

Nydelig sommermat!



post signature

2 kommentarer:

  1. Høres helt fabelaktig godt ut!
    Jeg elsker skalldyr!

    Klem

    SvarSlett
  2. Så deilig ut!
    Morsomt at du har opprettet en matblogg. Flinka!
    Klem fra oss

    SvarSlett