Bilde: Lidyll photo |
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Konditorfarge etter ønske
Konditorfarge etter ønske
Gjør slik:
Bland sammen sukker og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene stive med mikser, og mens du pisker tilsett litt og litt av sukkerblandingen. Blandingen skal bli så stiv at den ikke mister formen om du lager en tupp med sleiven.
Bland sammen sukker og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene stive med mikser, og mens du pisker tilsett litt og litt av sukkerblandingen. Blandingen skal bli så stiv at den ikke mister formen om du lager en tupp med sleiven.
Ønsker du farvede pikekyss, rører du inn litt konditorfarge.
Man kan eksperimentere litt med smakstilsetninger.
Jeg bruker ofte vaniljesukker eller litt raspet vaniljestang, men andre tilsetninger (eks ekstrakter) går an. Styr helst unna tilsetninger som inneholder fett, da dette ofte gjør det vanskelig å piske eggehvittene stive.
Man kan eksperimentere litt med smakstilsetninger.
Jeg bruker ofte vaniljesukker eller litt raspet vaniljestang, men andre tilsetninger (eks ekstrakter) går an. Styr helst unna tilsetninger som inneholder fett, da dette ofte gjør det vanskelig å piske eggehvittene stive.
Ha marengsmassen i en sprøytepose.
Velg tipp etter ønske. Jeg valgte en med litt mønster i.
Sprøyt massen i "topper" på et bakebrett med bakepapir.
Gir ca én bakeplate med pikekyss.
Velg tipp etter ønske. Jeg valgte en med litt mønster i.
Sprøyt massen i "topper" på et bakebrett med bakepapir.
Gir ca én bakeplate med pikekyss.
Settes i ovnen på 100 grader i ca 1 t (evt mer).
Pikekyssene skal enkelt løsne fra bakepapiret når de er klare. La ovnsdøra stå litt på gløtt.
Ta pikekyssene ut av ovnen, og la dem ettertørke på en rist i noen timer (evt over natten) før du oppbevarer dem i en kakeboks.
Fine til pynt på kaker og desserter.
..og lekre som småfristelser inntil kaffekoppen!
*smile*
Pikekyssene skal enkelt løsne fra bakepapiret når de er klare. La ovnsdøra stå litt på gløtt.
Ta pikekyssene ut av ovnen, og la dem ettertørke på en rist i noen timer (evt over natten) før du oppbevarer dem i en kakeboks.
Fine til pynt på kaker og desserter.
..og lekre som småfristelser inntil kaffekoppen!
*smile*
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar