Dette trenger du:
250 g
kokesjokolade
3 dl
kremfløte
2 stk
eggehviter
2 stk
eggeplomme
3 ss
sukker
Pikekyss og sukkerperler til dekor
Evt:Bær servert ved siden av (bringebær/jordbær)
Gjør slik:
Pisk eggehvittene stive
(i en helt ren bolle.
Pisk eggeplommer med sukkeret til eggedosis.
Smelt 200 gram sjokolade med en liten fløteskvett på lav varme (eller i vannbad hvor fløten røres inn etterpå).
Pisk resten av fløten stiv.
Pisk eggeplommer med sukkeret til eggedosis.
Smelt 200 gram sjokolade med en liten fløteskvett på lav varme (eller i vannbad hvor fløten røres inn etterpå).
Pisk resten av fløten stiv.
Vend inn sjokoladen, eggeplommene og til slutt eggehviten.
Det skal bli en jevn masse.
Hakk resten av sjokoladen og bland det inn.
Ha det over i serveringsglass og la det stivne i kjøleskap.
Ha det over i serveringsglass og la det stivne i kjøleskap.
Jeg serverer i søte kopper og pynter med hjemmelagde pikekyss.
Strø gjerne også sukkerperler over for pynt og server friske bær ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar